Schrijver:
• 9 februari, 2012

Kindervakantiewerk en Basisschool ‘De Driehoek’ uit Griendtsveen hebben op creatieve wijze invulling gegeven aan de gymles door op de ijsvloer van de kanalen in Griendtsveen een toertocht, tijdrit en (voor de kleinsten) allerlei spelletjes te organiseren. Fotografen en filmploegen uit de hele regio waren aanwezig om dit ijsfestijn te vereeuwigen. “Ut ge dur” zoals het in Griendtsveen wordt gezegd. Donderdag 9 februari is een extra activiteit georganiseerd voor alle kinderen op het ijs. De leerlingen hebben onder schooltijd heerlijk kunnen spelen, glijden en natuurlijk ook schaatsen op het ijs. We moesten er natuurlijk van profiteren dat we zulk mooi ijs hadden in Griendtsveen. Zo vaak komt het immers niet voor dat het betrouwbaar genoeg is om met zoveel mensen op de Helenavaart te schaatsen. Voor onze schaatsmiddag heette het kanaal trouwens voor twee uurtjes de Bonkevaart. Met plaatsbordjes als Sneek, Bartlehiem, Franeker en Stavoren hadden we de kanalen even omgedoopt voor onze mini-11-stedentocht. Eerst een toertocht met vrijwel alle kinderen om de stempelkaart vol te krijgen, want er moest wel op de posten gestempeld worden natuurlijk: zo ging klein en groot over het ijs. Per stempelpost hadden we heuse vrijwillige rayonhoofden die hun vrije tijd graag met de basisschoolleerlingen deelden. Bij de bruggen moest er gebukt worden, bij de dam werd gekluund. “Dit willen we iedere week wel”, was een veelgehoorde kreet van de jeugd.
De allerkleinsten speelden heerlijk met de slee en daar tussen waren ook al kleine schaatstalenten te vinden. Voor de fanatieke kinderen werd er nog een heuse tijdrit geschaatst om de middag compleet te maken. Warme chocolademelk en cake als koek en zopie waren heerlijk en voor een gezellig muziekje werd ook gezorgd. Kortom een geslaagde middag voor alle kinderen op een enkele kleine blessure na. Basisschool-directeur Ruud Leurs kwam er eerder voor terug uit een vergadering: “Wat een schitterend weertje en ambiance, wat fijn dat het programma zo wordt opgepakt”. KVW-Voorzitter Helga van Mullekom liep over van enthousiasme. “Zoveel genietende kinderen en blije gezichtjes, daar krijg je het toch warm van!”

Hieronder de uitslag per groep van de winnaars van de heroische tijdrit.


Groep 1 – Shannon Willems met een tijd van 14.01
Groep 2 – Amy de Keijzer met een tijd van 12.25
Groep 3 – Stijn v/d Munckhof met een tijd van 9.52
Groep 4 – Renske de Keijzer met een tijd van 8.05
Groep 5 – Esmè v/d Heijden met een tijd van 7.32
Groep 6 – Thijke Joosten met een tijd van 6.20
Groep 7 – Jonas Ramaekers met een tijd van 5.33
Groep 8 – Quincy v Nisselrooy met een tijd van 6.22

Je kunt de voortgang van dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. Je kunt naar het einde gaan en een reactie achterlaten. Pingen is momenteel niet toegestaan.
Laat een reactie achter » Log in