Schrijver:
• 7 februari, 2012

Stichting ATB Classic uit De Rips organiseert op woensdag 8 februari wederom een schaatstoertocht in Griendtsveen. Na de tocht van afgelopen winter is er ook nu weer een tocht mogelijk op de bevroren kanalen en plassen in en om Griendtsveen.

Na de sneeuwval van afgelopen vrijdag is de organisatie zaterdag direct gestart met het vegen van de baan, met als gevolg dat het ijs heeft kunnen aangroeien. Op enkele plekken zal er gekluund moeten worden om de achterliggende ijsvlaktes te bereiken. Als het blijft vriezen word het een route van ruim 10km. Deze route gaat dwars door het natuurgebied de Peel. De route kan zo vaak als gewenst geschaatst worden.

Inschrijven
Inschrijven kan vanaf 9.00uur tot 16.00 uur bij herberg De Morgenstond. De finishstempel kan tot 18.00 uur gehaald worden en na het halen ervan ontvangt men nog een herinnering van de tocht dwars door de Peel. Door enkele lokale middenstanders zal er gezorgd worden voor de koek en zopie bij het ijs. In de omgeving van herberg De Morgenstond is parkeergelegenheid en de route naar de inschrijving zal worden aangegeven. Tijdens de tocht zal de baan onderhouden worden door een schaafmachine.

(Bron: Inhorst)

Je kunt de voortgang van dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. Je kunt naar het einde gaan en een reactie achterlaten. Pingen is momenteel niet toegestaan.

Één reactie

  1. 1
    Jolanda de Vries 

    Kunnen we zaterdag ook een toertocht schaatsen? Of is het ijs te zwak?

    groet, Jolanda

Laat een reactie achter » Log in