Schrijver:
• 5 januari, 2011

 

Enkele schaatsers trotseerden de kou om het ijs op het Deurnes Kanaal te testen.

Voor het eerst dit jaar is er een schaatstoertocht in de regio. Op het Deurnes Kanaal is het ijs op sommige plekken 18 centimeter en dat is dik genoeg om er op te schaatsen.  Het aantal schaatsers dat zich heeft ingeschreven staat op de helft van de dag op 52. “Maar ze kunnen gewoon heel de dag nog komen hoor. We gaan door totdat het donker wordt”, vertelt Hans Raaijmakers van de organisatie.

Er wordt gestart bij de kruising van de Deurneseweg en Helenaveenseweg. Op de bankjes op het ijs kunnen de liefhebbers hun schaatsen onderbinden en beginnen aan een tocht van ongeveer 5 kilometer, waar ze kunnen draaien en dezelfde afstand weer kunnen afleggen. Op 2,5 kilometer vanaf de start staat een grote oranje bal waar de schaatsers op kunnen warmen met koek, zopie of glühwein.

Ondanks dat het licht dooit, zijn er enkele fervente schaatsers op de tocht af gekomen. “Ik las het vanochtend in de krant en ben meteen hier naartoe gereden. Dit mag je natuurlijk niet missen”, vertel Mirjam van den Haak uit Deurne.

(Bron: ED.NL)

Je kunt de voortgang van dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. Je kunt naar het einde gaan en een reactie achterlaten. Pingen is momenteel niet toegestaan.
Laat een reactie achter » Log in