Schrijver:
• 14 november, 2009

Griendtsveen is een dorp dat in het jaar 1885 werd gesticht door de gebr. Jozef en Eduard van der Griendt. Zij waren het die hier het “zwarte goud” vonden (in de vorm van turf en vooral tufstrooisel). Zij waren de grondleggers van Griendtsveen met een eigen kerk, winkel, school en turfstrooiselfabriek en één van Nederlands drukste spoorwegen met laad- en losemplacementen. Sinds 1996 is Griendtsveen aangewezen als een dorp met het predicaat: “Beschermd dorpsgezicht”, waar nog tal van mooie restanten uit haar geschiedenis te zien zijn. Een dorp waarvan de inwoners hun dagelijks leven leiden. De laatste jaren hebben zij – op een gastvrije wijze – mensen van buiten mogen verwelkomen die de schoonheid van “hun” dorp komen bezichtigen. U zult begrijpen dat de inwoners gesteld zijn op hun privacy en wij vragen u dan ook deze te respecteren. Een fijne wandeling toegewenst.

Klik hier om de wandelroute te openen.

(Adobe reader is een vereiste)

Je kunt de voortgang van dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. Je kunt naar het einde gaan en een reactie achterlaten. Pingen is momenteel niet toegestaan.

3 reacties

 1. Met verbazing merken wij dat bij de parkeerplaats Mariapeel plotseling beide bruggen zijn verdwenen. Het is nu onmogelijk om een rondje door de peel te wandelen. Op deze manier kunnen we alleen op afstand nog naar dit mooie natuurgebied kijken. Omdat wij hier regelmatig rond wandelen balen wij behoorlijk door deze nieuwe situatie.

 2. 2
  Webmaster 

  Deze route komt van http://www.maasgaarden.nl, zij linken Griendtsveen.net door en ik de route. Je zult het daar moeten navragen.
  De volledige link is overigens:
  http://www.maasgaarden.nl/arrangementen/cultuurhistorische-route-griendtsveen/s/4455

  Groetjes,

  Gerrie

 3. 3
  Ine van Mullekom 

  Mooie beschrijving van de wandeling door Griendtsveen.
  Maar ik zou wel eens willen weten waar dat verhaal vandaan komt van 100 arbeiders slapend en etend in het “Schaftlokaal”.
  Dit aantal lijkt mij nogal overdreven! Zoveel plaats is er niet.

Laat een reactie achter » Log in