WELKOM IN HET GASTENBOEK!

Griendtsveen.net wordt inmiddels al zo’n 10 jaar niet meer bijgewerkt. Omdat er toch steeds bezoekers blijven komen en er dus blijkbaar een behoefte aan is heb ik de website weer open gezet als archief. De gegevens die je op deze webpagina’s tegenkomt kunnen dus gedateerd zijn en / of achterhaald.

Ik zou het zeer op prijs stellen als je een reactie plaatst naar aanleiding van je bezoek. Maar reacties die niet relevant zijn, of waarbij fatsoensnormen worden overschreden, worden niet geaccepteerd en dus verwijderd. Veel surfplezier voor nu, en laat vooral wat van je horen !

Gerrie Aarts,
Webmaster Griendtsveen.net (voorheen hét weblog van Griendtsveen)

48 gedachten over “Gastenboek

 • 22 oktober 2008 om 21:55
  Permalink

  Heb in 1995 als kraanmachinist bij de firma heijmans in Griendsveen gewerkt aan de nieuwe waterleiding.Heb toen veel mensen uit het dorp leren kennen in dat jaar.We gaan nog regelmatig even vanuit Mill wandelen in jullie mooi durpke. groeten vanuit Mill.afz.Geert

  Beantwoorden
 • 19 november 2008 om 22:57
  Permalink

  Ik bezoek niet iedere dag de web-side ken het fenomeen nog niet zo wens u wel succes ermee en hoop dat het wel zal gaan lukken de aanhouder wint . mischien is het mogelijk om een filmje van natuurmonumenten uit en over het fichtekower veen te krijgen over de resultaten in dit proefveld bij het scheppen en het renoveren van de condities voor hoogveen vorming .
  mvg jan

  Beantwoorden
 • 25 november 2008 om 17:56
  Permalink

  ook vanuit het verre Brazilie waar ik inmiddels mijn plek gevonden heb, zal ik Griendtsveen blijven volgen. Een groet aan allen die ik ken.
  Gerard Vannisselroij

  Beantwoorden
 • 29 november 2008 om 09:09
  Permalink

  deze weblog komt er weer heel mooi uit te zien.
  ik kijk regelmatig want als oud inwoner van griendtsveen blijf graag op de hoogte, van wat er in griendtsveen allemaal gebeurt.
  ik heb een vraag. zou er mischien ook het mededelingenblad bij gezet kunnen worden !! dan kunnen de oud inwoners zich ook goed op de hoogte kunnen stellen,van alle activiteiten, die er in griendtsveen zijn.
  ik heb zelf ook geregeld foto,s geplaatst.
  ben erg blij met deze weblog.

  groetjes en veel succes . A. van den Berg

  Beantwoorden
 • 9 december 2008 om 23:14
  Permalink

  Dag luitjes!

  Goede site en leuk om even te kijken wat er weer gebeurt in Griendtsveen.
  Ik kom er te weinig (druk, druk, druk…), maar het Griendtsveen-gevoel gaat echt nooit verloren…loop nog regelmatig door het huis te brullen “sta op…, als je voor Griendtsveen bent!” (ze vinden me inmiddels wel gestoord, maar ik blijf “still going strong”! Soms zingen ze het zelfs mee…
  Tot spoedig ziens!
  Jack Vannisselroy.

  PS: groeten aan Henri (the allmighty)!

  Beantwoorden
 • 10 december 2008 om 11:45
  Permalink

  Ik heb zojuist jullie site gezien. Ziet er prima uit. Helaas kon ik niet vinden wat ik zocht, maar misschien kunnen andere bezoekers me wel helpen?
  Mijn over grootvader Carolus Meulemans is eind 1894 in Griendtsveen komen wonen met zijn vrouw en gezin. Ze beheerden daar een kruidenierswinkel, bakkerij en cafe. Wie kan mij vertellen welke cafe dit was en of er misschien nog foto’s van zijn? Alle andere gegevens zijn natuurlijk ook van harte welkom. Met Vr. Gr. Pieter Meulemans Panningen.
  E mail pietermeulemans@home.nl

  Beantwoorden
 • 7 januari 2009 om 21:21
  Permalink

  Deze nieuwe site vind ik er hartstikke goed uitzien, mooi en overzichtelijk, vooral dat laatste vind ik belangrijk.
  Veel succes met de site!

  Groeten,
  Pieter-Jan Derks

  Beantwoorden
 • 10 februari 2009 om 08:31
  Permalink

  ik heb opschool gezeten in Griendtsveen zo ik ken nog well een paar mensen en zodoende nog steeds geinterseerd in julli mooi dorp

  Beantwoorden
 • 17 februari 2009 om 13:51
  Permalink

  Hoi Gerrie.

  Complimenten voor de site, ziet er goed uit !

  gr. Saskia

  Beantwoorden
 • 17 februari 2009 om 23:29
  Permalink

  graag zou ik willen weten hoe het met de twee jongens gaat van de kanaalweg die in 1995 een paar keer in de graafmachine mee geweest zijn bij de waterleiding werzaamheden? ik heb later nog een foto gekregen van hun moeder. heel graag een reactie afz. geert [v.elzen@planet.nbij voorbaat dank.

  Beantwoorden
 • 10 maart 2009 om 19:28
  Permalink

  Hey Gerrie

  Het was weer even geleden dat ik rond heb geneusd op je site.
  Maar wat ziet hij er goed en profesioneel uit zeg!!! Complimenten
  Leuke nieuwe dingen zijn er weer bij gekomen.
  Heb de optocht en de foto’s van onze meiden weer uitgebreid bekeken,
  en ook leuk de filmpjes van school, want daar zijn wij als ouders nooit bij.
  Dus weer bedankt dat je Griendtsveen zo goed up to date houdt.
  Groetjes Helga

  Beantwoorden
 • 15 maart 2009 om 16:16
  Permalink

  Hey Gerrie,

  Wat een prachtige site. Ik zal er mijn collega’s eens jaloers op maken. Die houden mij steeds weer voor de gek met ons kleine dorp. Ik las ergens in dit gastenboek, “sta op als je voor Griendtsveen bent. Daar sluit ik me bij aan.

  Succes verder!

  Grzz
  Wilfried

  Beantwoorden
 • 16 maart 2009 om 18:36
  Permalink

  Website is top leuk om weer wat te zien van Griendtsveen we hebben er een mooie tijd gehad,leuke mensen ontmoet en ons thuis gevoelt.
  Maar Nederland is niet meer de plek voor ons. We wonen nu fijn op Aruba ook een dorp.
  Het gaat jullie goed daar Ayo Jack & El.

  Beantwoorden
 • 27 maart 2009 om 21:09
  Permalink

  Hoi Gerrie
  Mooie vernieuwde site. Als oud inwoner van Griendtsveen kom ik er nog vaak. Het blijft er mooi wandelen in alle seizoenen. Heb nog foto’s van Griendtsveen in de winter van 2008. Als je wil kun je ze plaatsen. Zet ze wel op een CD-rom voor je. Laat maar weten.
  Groetjes Tineke van Mullekom.

  Beantwoorden
 • 12 april 2009 om 22:28
  Permalink

  Hallo Gerrie,

  Hartstikke leuk zo’n website over Griendtsveen. Ondanks het feit dat ik er al 28 jaar niet meer woon, kom ik er nog bijna wekelijks. Deze site maakt het veel gemakkelijker om te lezen wat er allemaal nog gebeurd. Groetjes van brandweer Venlo!

  Paul van Mullekom

  Beantwoorden
 • 15 april 2009 om 22:46
  Permalink

  Gerrie,
  De vernieuwde site ziet er echt flitsend uit.
  En nog wat anders: op http://www.benikhet.nl kan iedereen nog stemmen op het leukste dorp van Limburg. Denk bij het stemmen er wel aan dat je via e-mail je stem bevestigd. Op dit moment (15 april, 23.00) hebben we 14 stemmen. Of dat veel of weinig is met ca. 140 deelnemers ik heb nog een idee. Dus iedereen die een warm hart voor Griendtsveen heeft, ga je gang en breng je stem uit……..
  Groetjes, Ton Bukkems.

  Beantwoorden
 • 22 april 2009 om 00:09
  Permalink

  Hallo mensen in Griendtsveen.

  Op mijn internetpagina
  http://home.planet.nl/~vervu040/enkelevoorbeelden.html heb ik foto’s en gegevens staan van een verdwenen woning ten zuiden van Griendtsveen. Mochten jullie hierover meer informatie of wetenswaardigheden hebben dan hou ik me aanbevolen!
  Nog een vraagje: Wie kan mij helpen bij het samenstellen van een ‘in oude ansichten’-boekje over Griendtsveen? Zie: http://www.eurobib.nl

  Vriendelijke groeten,
  André Vervuurt
  (auteur van o.a. ‘Helenaveen in oude ansichten’)
  Website historisch Helenaveen: http://home.planet.nl/~vervu040/

  Beantwoorden
 • 5 mei 2009 om 21:16
  Permalink

  Ziet er mooi uit

  Ben er al lang weg, Maar Griendtsveen blijf toch nog altijd in mijn gedachten

  Groetjes aan een ieder

  Rien

  Beantwoorden
 • 22 juli 2009 om 12:01
  Permalink

  Ik ben 7 jaar geleden naar Deurne vertrokken vanwege mijn handicap.
  Ik heb 70 jaar in Griendtsveen gewoond en heb er heel wat beleefd, o.a. een mijnongeluk in 1945, waarbij 2 vriendjes dodelijk verongelukten.
  Ook heb ik nog leuke foto`s van de eerste karnavals-optocht.
  Ik vind de site erg goed en kijk er ook vaak naar omdat ik er me nog steeds bij betrokken voel..
  Ik wens je veel succes.

  Piet v d Linden.

  Beantwoorden
 • 19 september 2009 om 21:18
  Permalink

  Kom zelf uit Noord holland maar ik heb een zwak voor Griendtsveen omdat ik helemaal gek ben van de boeken van Toon Kortooms.Dit komt omdat hij in bloemendaal (vlakbij mijn woonplaats )heeft gewoond.Ik heb bijna al zijn boeken waarin hij het brabantse zo heerlijk beschreven heeft.Er ontbreekt echter nog een boek n.l.Zij die van wjken weten misschien kan een van de lezers van deze site mij hier aan helpen. Zou geweldig zijn. groeten Anneke

  Beantwoorden
 • 24 september 2009 om 12:58
  Permalink

  hoi Anneke, ik zag je berichtje, het boek dat jij zoekt staat momenteel op marktplaats. Wat leuk dat je helemaal gek bent van Toon Kortooms boeken. Wij zijn bezig met het bouwen van een museum over Toon Kortooms. Als je bij google “Toon Kortooms Park” intoetst zie je wat onze plannen zijn. Als je eens in de buurt bent ben je altijd welkom. Succes met het zoeken naar je boek. Groetjes Angelique

  Beantwoorden
 • 27 september 2009 om 19:59
  Permalink

  Hallo Angelique,
  Wat leuk dat jullie bezig zijn met het museum,heb het stukje gelezen en ben erg benieuwd hoe het er uiteindelijk uit zal zien.Als het klaar is kom ik beslist een keer een bezoek brengen.Ben een groot fan en heb bijna al zijn boeken.Toon Kortooms heeft n.l.vlak bij ons gewoon in Bloemendaal.
  Hebben jullie geen webside waar ik jullie vorderingen kan volgen,wanneer wordt het park geopend?Veel succes met jullie plannen en groeten uit Santpoort.
  Anneke

  Beantwoorden
 • 8 oktober 2009 om 17:07
  Permalink

  wij zouden graag met een aantal mensen gaan wandelen rondom Griendtsveen. Ik heb op internet gezocht of ik misschien een bestaande wandeling van ongeveer 10 km kon vinden.
  Maar helaas. Op het internet bevind zich geen wandeling daar in de buurt.
  Heeft iemand misschien een tip waar ik de wandeling zou kunnen vinden

  Beantwoorden
 • 14 oktober 2009 om 15:36
  Permalink

  Hoi Gerrie en Marijn,

  Wat hebben jullie een leuk filmpje op you tube geplaatst van ons team (Essentie) met Bokkenollen! Helemaal super!!

  Hartstikke bedankt!

  Groetjes Bianca

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2009 om 22:32
  Permalink

  Reactie aan Anna van 07 oktober.
  Misschien heb je al een reactie ontvangen.
  Mogelijkheden zijn een gedeelte van het Peellandpad wat door Griendtsveen loopt. Verder liggen er tussen Griendtsveen en Helenaveen in de Mariapeel een aantal gemarkeerde wandelingen. Er zijn nog een tweetal wandelroutes uitgezet bij de parkeerplaats aan de Helenaveenseweg, ca. 2 km ten zuiden van Griendtsveen. Verder liggen er een aantal gemarkeerde routes bij de werkschuur van Staatsbosbeheer, ingang via de Soemeersingel, ca. 2 km ten noorden van Helenaveen.
  Verder is informatie te krijgen bij Herberg de Morgenstond in Griendtsveen.
  Misschien heb je hier wat aan.

  Beantwoorden
 • 5 november 2009 om 13:45
  Permalink

  Vandaag is de website http://www.toonkortoomspark.nl
  de lucht in gegaan. We zullen de site zo veel mogelijk aanvullen met berichten en fotomateriaal.
  Zijn er nog mensen die iets leuks voor in het Toon Kortoomsmuseum hebben en dit materiaal ter beschikking willen stellen of tijdelijk willen tentoonstellen laat even iets weten. We willen het museum nog graag voor
  de komende feestdagen gereed hebben en de officiele opening door Mevr. Mia Kortooms en familie laten verrichten. Op de site kunt u de berichten hierover volgen.

  m.vr gr. Gerald & angelique Willems

  Beantwoorden
 • 5 november 2009 om 20:43
  Permalink

  Webmaster

  bedankt voor je snelle vermelding. dank hiervoor

  gr. Gerald & Angelique

  Beantwoorden
 • 1 januari 2010 om 20:03
  Permalink

  Vanuit een zonnig en warm Natal (34 graden) wensen wij iedereen een gelukkig en gezond 2010 toe !
  Maak er iets moois van en bedenk het glas is altijd halfvol en niet halfleeg…

  Gerard, Rosa, Roberto, Philipe en Tatiane

  Beantwoorden
 • 12 januari 2010 om 06:43
  Permalink

  Wij wensen iedereen in Griendtsveen een goed en gezond 2010 toe.

  Proost ! Veel schaatsplezier en een prachtig 125 jarig feest toegewenst.

  Wilma en Gerrit vanuit een besneeuwd Alkmaar

  Beantwoorden
 • 12 januari 2010 om 15:32
  Permalink

  Hallo,

  klopt het dat er dit weekend en volgend weekend een schaatstourtocht gereden wordt over de kanalen in Griendtsveen? Zou ik hier iemand over kunnen spreken? Ik ben bereikbaar op s.vdeelen@nwg.nl

  Silke van Deelen
  Redactie ZondagNieuws

  Beantwoorden
 • 31 maart 2010 om 14:23
  Permalink

  Hoi Gerrie,
  Jammer dat de site er mee stopt. Wel begrijpelijk. Heb er vaak op rondgesurfd. Er is altijd wat moois te zien in Griendtsveen.
  Groetjes en succes verder.
  Tineke van Mullekom, Zeilberg.

  Beantwoorden
 • 12 september 2010 om 16:21
  Permalink

  Hallo beste mensen.
  Ik ben uitgenodigt voor de reunie honderd vijfentwintig jaar Griendtsveen.
  Wie weet of er veel mensen komen om eens lekker de tijd terug te halen.
  Want Griendtsveen vergeet je nooit! Het is het mooiste dorp in nederland!!!
  En wat nog belangrijker is kent nog iemand mij.
  Ik ben nu 68 jaar .
  Groeten Jeannie Pirlo van Deursen. Venray.

  Beantwoorden
 • 24 oktober 2010 om 15:19
  Permalink

  Ik was samen met mijn man op de reunie 24-oktober 2010.
  In een woord geweldig.
  Zo goed verzorgd als alles was en veel bekende en fam; gesproken.
  Griendtsveen !!!!als je daarmee bent besmet raak je het nooit meer kwijt.
  Het is een dorp uit duizenden. Dat zit in je hart!!!!!
  Bedankt allen die het verzorgden!!!!
  De dochter van Jan Van Deursen en An Verstegen.
  Jeannie Pirlo van Deursen.

  Beantwoorden
 • 24 oktober 2010 om 22:30
  Permalink

  Hallo beste mensen in Griendtsveen, Ik ben alweer 28 jaar weg uit Griendtsveen maar kom er nog meerdere malen per jaar.
  Vandaag de Reunie Griendtsveen 125 jaar bezocht, wat een feest!!! Ik heb er ongelofelijk van genoten, het voelde echt als thuiskomen,ik heb met zoveel bekende mensen gesproken het was prachtig!!!!

  Beantwoorden
 • 26 oktober 2010 om 10:17
  Permalink

  Alle organisatoren van de reunie 125 jaar Griendtsveen heel hartelijk dank voor het regelen van een geweldige dag! Jullie hebben zeker heel veel mensen een enorm plezier gedaan!
  Ook ik ben als oud inwoner van Griendtsveen nog regelmatig in “mijn dorp” te vinden. Ben je eenmaal geinfecteerd met het fenomeen Griendtsveen, dan kom je er nooit meer vanaf. Ook leuk om hier te lezen dat ook andere “oude bekenden” van zich laten horen! Ja, ook ik sta op voor Griendtsveen!
  Met hartelijke groet,
  Els van den Berg

  Beantwoorden
 • 5 november 2010 om 12:01
  Permalink

  Hallo Griendtsveen!

  In mijn familie gaat het gerucht rond dat rond 1900 ’n familie Gruyters in station Helenaveen zou hebben gewoond. Weet iemand of dit gerucht waar is?

  Bij voorbaat dank voor een reactie.

  met vriendelijke groeten

  Erik van den Eijnden
  TerugBlik

  Beantwoorden
 • 14 november 2010 om 09:36
  Permalink

  Ik ben onzettend benieuwd naar de DVD van de reunie 125 jaar griendtsveen!!!
  Wanneer komt die uit.
  Groeten voor ieder die mij nog kent.
  Jeannie van Deursen.

  Beantwoorden
 • 28 november 2011 om 21:34
  Permalink

  Ja,Gerrie,ook mijn hartelijke dank voor het noeste werk wat U nog altijd voor ons pareltje doet.(GRIENDTSVEEN) merci beaucoup
  Voor Toon v.d.Berg en andere géinteresseerde mensen de volgende mededeling:klick http://www.griendtsveen.org en U kunt er het mededelingen blad van Griendtsveen lezen en als U mailt met dorpgriendtsveen@home.nl kunt U rechtstreeks met onze Hoofdredacteur communiceren en berichten plaatsen voor ons in ons mededelingenblad hier in Griendtsveen ook al bent U gevestigt in Brazilië of Australië of b.v.Timboektoe of whatever.
  Bij deze de hartelijke groeten aan Jack Vannistelroy die hier nog wel eens rondsnuffelt maar ook zijn neus wordt minder denk ik en ook Janny van Deurzen met haar heimwee naar Griendtsveen ondanks dat ze zo kort in de buurt woont en al die anderen die we nog kennen…. DAG.

  Beantwoorden
 • 29 februari 2012 om 23:59
  Permalink

  Dag Gerrie,

  Even een reactie op het berichtje van Wien (van Mullekom) van november wat ik zojuist las…

  De (milde) kritiek van “Stengun” (ja, ja, zo heet ie voor de incrowd) is best wel terecht. Wij komen te weinig in Griendtsveen, hooguit een paar keer per jaar wat eten bij onze topgastheer Gerold en een verjaardag bij mijn zus en broer. Maarre… desalniettemin staat mijn neus nog steeds richting Griendtsveen hoor. Komt dus goed…zolang ik nog steeds somtijds in huis roep “sta op als je voor Griendtsveen bent” ben ik nog niet verloren hoop ik. Groetjes uit Hellimund,
  Jack.

  Beantwoorden
 • 15 maart 2012 om 22:35
  Permalink

  hallo allemaal hier een kort verhaaltje vanuit geleen onlangs was ik in griendsveen ivm stamboom onderzoek ik was op zoek naar een kruideniers zaak waar vroeger mijn opa heeft gewerkt of gewoont ik heb dit allemaal van hore zeggen maar niemand kon mij daar mee verder helpen is ook moeilijk omdat het al zo lang geleden washet was een soort winkel van sinkel waar je van alles kon kopen tot petrolium toe ik was eigenlijk op zoek naar oude fotos van dit winkeltje om het zo maar te noemen maar ik weet niet of dit woonhuis nog bestaat of waar het heeft gestaan het enigste wat ik weet hiervan is dat hij daar gewerkt heeft als voerman maar hij woonde in griendsveen zijn naam was willem jacobs en dat zal rond 1905 geweest zijn vermoet ik mocht iemand daar iets meer over weten zou ik het leuk vinden om mij daar wat meer info over te geven alvast bedankt met de hartelijke groeten uit geleen afz rene

  Beantwoorden
 • 3 april 2012 om 20:00
  Permalink

  Hallo Wien, je hebt waarschijnlijk gelijk wanneer je stelt dat oud Griendtsveners zich te weinig laten zien. Ik moet eerlijk bekennen dat ook ik er zo een ben.Wel heb ik via deze site me regelmatig op de hoogte gehouden van het gebeuren bij jullie.Ik beloof me de komende tijd vaker te laten zien.Dat moet kunnen want sinds 3 dagen ben ik met pensioen.
  Tot ziens dus!!!!!!!!!!!!

  Beantwoorden
 • 2 juni 2012 om 09:15
  Permalink

  Hoi. Heb deze website pas weer ontdekt. Hardstikke leuk om zelfs het mededelings blad te kunnen lezen! Zie verschillende bekende namen op de reactie pagina. Kan helaas niet vaak naar Griendtsveen komen (te ver weg). Heel veel groetjes aan iedereen die mij nog herrinert…
  Carla, Wim, Emma en Joshua Verberne (Jeucken)

  Beantwoorden
 • 27 augustus 2012 om 19:07
  Permalink

  In een mail hieornder wordt dorpgriendtsveen@home.nl nog genoemd als mail adres voor o.a. het mededelingenblad. Dit mailadres is gewijzigd: zie de website van de dorpsraad voor de actuele informatie.
  Sinds kort zijn we zelf via facebook te bereiken (facebook.com/dorpsraadenmededelingenblad)
  Ton Bukkems.

  Beantwoorden
 • 24 april 2020 om 08:53
  Permalink

  Hallo Griendsveen,

  Als ik dit zie dan komt er weer veel boven ben zoveel in mijn jeugd in griendsveen geweest.Annie van Essen was mijn peetmoeder,heb daar het grootste deel van mijn jeugd door gebracht.Ons Nan zoals wij haar noemde, was getrouwd met Chris van Essen en hebben een zoon Frans, misschien nog wel bekend bij de oudere uit Griendsveen.Demorgenstond was ooit een klein winkeltje, of er naast dat is niet goed wat ik me herinner,tegen over dekerk was een bushalte en om half zes s,avonds ging de laatse bus en ging ik weer op deurne aan…….mooie tijd

  Beantwoorden
 • 21 mei 2020 om 13:17
  Permalink

  Mijn man Gerard van de Griendt geb. 19-09-1941 en ik vragen ons af of hij misschien nog familie in de de buurt van Griendtsveen heeft. Zijn vader kwam uit Breda. Onze zoon was daar net aan het fietsen met zijn zoon en stuurde ons foto’s van het beeld wat daar staat. Wij wonen in Velserbroek. Graag een reactie.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *