Schrijver:
• 15 oktober, 2013

Via deze link kun je foto’s van het WK Bokkenollen 2013 bekijken en eventueel bestellen.

Schrijver:
• 13 oktober, 2013
  • Beekman & Beekman
WK Bokkenollen 12 oktober 2013

Foto's van het WK Bokkenollen 2013. Met dank aan Erik Daems

Schrijver:
• 25 november, 2012

Peelse Kerstmarkt 2012
Na het succes van vorig jaar komt Helenaveen in 2012 met de 2e editie van de sfeervolle en gezellige Peelse Kerstmarkt. Op zaterdag 8 en zondag 9 december kunt u in en rondom De Gouden Helm in Helenaveen terecht voor een diversiteit aan kerstartikelen, -optredens en -hapjes! Zowel het plein ervoor, als de Gouden Helm zelf, worden volledig omgetoverd in unieke en wondermooie Peelse Kerstsferen.

De kerstmarkt die bestaat uit dik 50 kramen in winterse kerstsfeer, met een zeer gevarieerd aanbod. Van kerstversiering tot kinderspeelgoed en van sieraden tot winter- en feestkleding. Ook kan men, met de feestdagen in het vooruitzicht, bij verschillende deelnemers terecht voor advies op beauty- en gezondheidsgebied.

Uiteraard kunt u zowel binnen als buiten op gezellige terrasjes genieten van heerlijke winterdrankjes en -lekkernijen die in het Peels Wintercafé en buiten in de diverse kramen te verkrijgen zijn. U zit dan meteen goed voor de vele dans-, muziek- en zangoptredens en voor een demonstratie ijzersmeden en kettingzaagkunst buiten op het Winterwonderplein.

Natuurlijk vergeten we ook de kids niet! Voor hen is uitgebreid vermaak binnen op onze zolder tijdens het speciale Winterspeelfestijn met springkussen en kerstknutselactiviteiten. Buiten op het Winterwonderplein een kinderkermisattractie en onze gemoedelijke kinderboerderij: Rudolf’s Farm!

Peelse Kerstfeiten:
– Peelse kerstsfeer in Helenaveen: Gezelligheid voor jong en oud!
– Zaterdag 10 december van 14:00 – 19:00 uur
– Zondag 11 december van 11:00 – 17:00 uur
– Het Peelse Wintercafé blijft de gehele avond geopend
– Entree € 2,50. Kinderen t/m 5 jaar gratis (let op de kortingsbon in de Peelse Kerstkrant!) De entree komt o.a. ten goede aan de meewerkende Helenaveense verenigingen. Ook kunt u bij de entree een plattegrond van de markt krijgen.
– De Gouden Helm, Oude Peelstraat 3, Helenaveen, tel. 0493-539488 of 06-20748692.
– Voor meer informatie kijkt u in de speciale Peelse Kerst krant, te verkrijgen bij de VVV’s in de regio of op www.degoudenhelm.nl of www.facebook.com/peelsekerstmarkt.

De organisatie van De Peelse Kerstmarkt is een samenwerking tussen De Gouden Helm in Helenaveen en diverse verenigingen uit het prachtige Peeldorp. Zij heten u allen van harte welkom op zaterdag 8 en zondag 9 december!

Schrijver:
• 22 november, 2012

Een groep inwoners uit Griendtsveen is een initiatief gestart om de gemeente te bewegen om landbouwvoertuigen uit de kern van het dorp te weren. Volgens de groep zorgen de steeds zwaarder wordende voertuigen voor veel overlast in de vorm van beschadigde wegen en gevaarlijke situaties.

Afgelopen dinsdag probeerden Mario van Ooij namens de groep de gemeenteraad te bewegen om alternatieven te onderzoeken. De initiatiefgroep bood de gemeenteraad een groot aantal handtekeningen van dorpsbewoners aan om hun oproep te bekrachtigen.De gemeenteraad heeft nog geen besluit over de oproep genomen.

Schrijver:
• 21 november, 2012

In volledig scherm afspelen anders kunnen er haperingen optreden!

Schrijver:
• 14 augustus, 2012

 De financiering voor de uitbreiding en herstel van De Peelvenen bij Griendtsveen als ook Evertsoord is rond. Nu de Europese Unie 2,3 miljoen euro bijdraagt aan het 6,5 miljoen euro kostende project. Eerder al zegden de provincie Limburg en Noord-Brabant al respectievelijk 2,7 miljoen en 1,3 miljoen euro toe.

Behoud en ontwikkeling van het hoogveen staat in de Deurnsche Peel en in de Mariapeel voorop. Voor het ontstaan van dit veen is een hoge en stabiele grondwaterstand belangrijk. De huidige verdroging bedreigt het hoogveen. Daarom moet het gebied opnieuw worden ingericht. Dit betekent onder andere dat voormalige bemeste landbouwgronden worden afgegraven. Ook de waterhuishouding zal worden verbeterd door aanpassing van het patroon van waterlopen en het plaatsen van gemalen. De uitvoering vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Bestuurscommissie Peelvenen, ondersteund door de Dienst Landelijk Gebied.

De uitvoering van het project staat gepland voor 2013/2014. Dan start het graafwerk en het aanpassen van de waterhuishouding. In de Peelvenen werken provincies, Waterschap Aa en Maas, gemeenten en natuurorganisaties als Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de Vlinderstichting samen.

(Bron: Dagblad de Limburger)

Schrijver:
• 18 juli, 2012

Groene kunst- en activiteitenfietsroute in de Peel

De Peel Natuurlijk! organiseert dit Floriadejaar gedurende het fietsseizoen nog 2 weekends een fietsroute (die bij slecht weer ook prima met de auto gereden kan worden) langs diverse locaties in Helenaveen, Griendtsveen en de Deurnese hoek.

De route heeft als thema ‘Flower Power’ meegekregen en zal dus in het teken staan van alles wat groeit en bloeit! Dat dat op vele manieren kan, is goed te zien aan het gevarieerde programma: U kunt bijvoorbeeld speciale Floriadegerechten krijgen bij de diverse horecagelegenheden of uitleg krijgen over al het mooie groen wat in de Peel te zien is van Gebbel in het biologisch station in de MariaPeel aan de Koolweg. Bij verschillende deelnemers kunt u genieten van bloemenschilderijen en -foto’s en prachtige bloemperken! Ook een kleine ‘groene’ markt bij De Gouden Helm draagt bij aan de diversiteit van het programma. Verder worden er demonstraties gegeven, o.a. door smid Thijs van de Manakker aan de Koolweg en kunt u -via reservering- midden in het land genieten van een hapje en een drankje bij de Peelhoeve aan het Leegveld. Uiteraard worden de kids ook niet vergeten! Op www.depeelnatuurlijk.nl kunt u terecht voor het complete programma en de route.

Op 21 en 22 juli en 18 en 19 augustus openen de 13 deelnemende bedrijven -die allen onderdeel zijn van het samenwerkingsverband De Peel Natuurlijk!- hun deuren voor u van 11:00 – 17:00 uur en heten u van harte welkom, in de Peel Natuurlijk!

De route is zo’n 22 km lang. Starten kan op elke willekeurige plek; er is geen speciaal begin en/of einde. De route kan ook te voet of per auto afgelegd worden.
De complete beschrijving waarop alle activiteiten gedurende de weekends staan vermeld, is o.a. verkrijgbaar bij VVV UITpunt Deurne en VVV Horst aan de Maas. Ook kunt u de route downloaden op www.depeelnatuurlijk.nl.

Schrijver:
• 18 juni, 2012